Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 28. septembar 2013. 11:37

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio Međunarodnu akademsku konferenciju

Tema Međunarodne akademske konferencije - Izazovi globalne političke ekonomije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je danas Međunarodnu akademsku konferenciju u organizaciji Crnogorske asocijacije studenata političkih nauka.

‘’Mali narodi mogu opstati snažnim liderstvom’’, poručio je Krivokapić studentima dodajući da su danas na pravom mjestu-‘’najmanjoj a najdugovječnijoj nezavisnoj zemlji na Balkanu koja je opstala među velikim imperijama’’.

Krivokapić je kazao da pravac koji su odabrali u obrazovanju baštini prave vrijednosti i ohrabrio ih da u borbi za te vrijednosti istraju.

Tema Međunarodne akademske konferencije je “Izazovi globalne političke ekonomije”, a u njenom radu učestvuje oko 60 studenata sa fakulteta političkih nauka iz 13 država svijeta.

Pored predśednika Krivokapića, učesnicima konferencije obratili su se i Tomas Linders, generalni sekretar Međunarodne asocijacije studenata političkih nauka (IAPSS) kao i Ksenija Martinović – predśednica Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka.