Skip to content Homepage News Sitemap Meetings of the Parliament Meetings of the Working Bodies Laws Contact Constitution of Montenegro Action plan Rules of procedure Legislative Work Plan Newsletter of the Parliament Citizens International cooperation
Skupština Crne Gore
subota, 28 septembar 2013 11:37

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio Međunarodnu akademsku konferenciju

Tema Međunarodne akademske konferencije - Izazovi globalne političke ekonomije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je danas Međunarodnu akademsku konferenciju u organizaciji Crnogorske asocijacije studenata političkih nauka.

‘’Mali narodi mogu opstati snažnim liderstvom’’, poručio je Krivokapić studentima dodajući da su danas na pravom mjestu-‘’najmanjoj a najdugovječnijoj nezavisnoj zemlji na Balkanu koja je opstala među velikim imperijama’’.

Krivokapić je kazao da pravac koji su odabrali u obrazovanju baštini prave vrijednosti i ohrabrio ih da u borbi za te vrijednosti istraju.

Tema Međunarodne akademske konferencije je “Izazovi globalne političke ekonomije”, a u njenom radu učestvuje oko 60 studenata sa fakulteta političkih nauka iz 13 država svijeta.

Pored predśednika Krivokapića, učesnicima konferencije obratili su se i Tomas Linders, generalni sekretar Međunarodne asocijacije studenata političkih nauka (IAPSS) kao i Ksenija Martinović – predśednica Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka.