Print this page

Momo Koprivica

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

mr Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore 
magistar pravnih nauka
Rođen je u Nikšiću, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore upisao 2003. godine, a diplomirao 2007. godine sa prosječnom ocjenom 9,84 kao višestruko nagrađivani najbolji student generacije. Za rezultate ostvarene tokom studija prava dobio je: Nagradu Advokatske komore „Prof.dr Petar Stojanović“ koja se tradicionalno dodjeljuje, kao najbolji diplomirani student prava u 2007. godini, Nagradu Opštine Nikšić povodom Dana oslobođenja za najbolje studente, Atlas stipendiju koju redovno i tradicionalno dodjeljuje Atlas fondacija najboljim studentima, Nagradu za najboljeg polaznika Krivičnopravne klinike, redovne godišnje nagrade Pravnog fakulteta za najbolje studente.
Nakon položenih postdiplomskih ispita sa najvišom ocjenom, magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (pravno-ekonomski smjer, pod mentorstvom prof. dr Svetislava Taborošija - ukupan prosjek 9,50). Doktorant je na Pravnom fakultetu, u oblasti pravno-ekonomskih i poslovno-pravnih nauka na kojima priprema doktorsku disertaciju. Autor je naučnih i stručnih radova iz oblasti Ekonomske analize prava, Neoinstitucionalne ekonomske teorije i Ekonomije javnog sektora.
Radno i profesionalno iskustvo tokom više godina sticao, izvodeći nastavne i istraživačke aktivnosti, na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i na Institutu za pravne studije u Podgorici.
Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore od 14. juna 2015. godine.
Na Parlamentarnim izborima, održanim 16. oktobra 2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.