petak, 23 jun 2017 17:18

Održana Osma sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio četiri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na danas održanoj sjednici, razmotrio i podržao Predlog zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I broj 6/16 od 19. aprila 2017.godine („Službeni list CG“. broj 31/17) i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Sjednici Odbora prisustvovali su predstavnici predlagača zakona: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić, zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore Nikola Dedeić, koordinatorka Odsjeka za budžetske politike i procedure u Direktoratu za budžet u Ministarstvu finansija Tamara Ivković, generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija i savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Budimka Novaković.

Sjednici Odbora prisustvovali su i predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momir Joksimović i istraživačica javnih politika u Institutu alternativa Jovana Bulatović.

Takođe, Odbor je usvojio zaključke sa Sedme sjednice, koja je bila posvećena Svjetskom danu borbe protiv pušenja, koji će biti proslijeđeni organima nadležnim za njihovo sprovođenje.

U okviru tekućih pitanja, Odbor se upoznao sa aktivnostima koje je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović imao u prethodnom periodu.