petak, 22 novembar 2019 13:58

Održana 57. sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotrene tri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na danas održanoj sjednici, povodom realizovanog konsultativnog saslušanja na temu „Položaj i socio-ekonomski status zdravstvenih radnika u Crnoj Gori“, većinom glasova, usvojio predlog zaključaka koje je podnio predsjednik Odbora dr Suad Numanović.

Predlog zaključka, koji je podnijela poslanica dr Draginja Vuksanović Stanković (članica Odbora), u svojstvu predlagača inicijative za konsultativno saslušanje, nije dobio potrebnu većinu glasova članova Odbora.

Takođe, članovi Odbora su jednoglasno odlučili da se održi konsultativno saslušanje na temu „Oduzimanje i vraćanje poslovne sposobnosti“. Datum održavanja konsultativnog saslušanja biće naknadno utvrđen.

U okviru tačke tekuća pitanja, članovi Odbora su se upoznali sa informacijom povodom posjete i održanih sastanaka u Opštoj bolnici Kotor i Opštini Kotor, kojima su prisustvovali predsjednik Odbora dr Suad Numanović, poslanica Maja Bakrač i poslanik Nikola Divanović. Članovi Odbora su se, takođe, upoznali i o učešću predsjednika Odbora dr Suada Numanovića, sa predstavljanja „Mape puta za prelazak sa institucionalnog zbrinjavanja na život u porodici i u zajednici“, koje je održano 29. oktobra, u hotelu ,,Ramada“, u Podgorici.