petak, 28 jun 2019 15:48

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost učestvovala na pres konferenciji o nalazima MICS

MICS istraživanje predstavlja globalni istraživački program razvijen od strane UNICEF-a

 

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, učestvovala je danas na pres konferenciji na kojoj su predstavljeni ključni nalazi Istraživanja višestrukih pokazatelja (MICS), koje je tokom 2018. godine sprovela Uprava za statistiku Crne Gore (MONSTAT), uz tehničku pomoć UNICEF-a i finansijsku podršku Vlade Crne Gore, UNICEF-a i UNHCR-a.

Uvodna izlaganja imali su šef Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Makkawi Khogali i potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.

Istraživanje MICS 6, čije je ključne nalaze predstavila direktorica Uprave za statistiku Crne Gore Gordana Radojević, usmjereno je na podatke koji se tiču Ciljeva održivog razvoja (CDG).

MICS istraživanje predstavlja globalni istraživački program razvijen od strane UNICEF-a. Koncipiran je tako da obezbijedi statistički pouzdane i međunarodno uporedive podatke za ključne socijalne indikatore i usmjeren je na najosjetljiviji dio populacije: žene, djecu i ugrožene i marginalizovane grupe stanovništva.