srijeda, 04 oktobar 2017 15:19

Čestitka povodom 5. oktobra – Međunarodnog dana nastavnika

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Radule Novović, uputio čestitku prosvjetnim radnicima Crne Gore

Povodom 5. oktobra, Međunarodnog dana nastavnika, svim nastavnicima u Crnoj Gori upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da nastave da uspješno obavljaju svoj posao, na zadovoljstvo svih nas.

Poziv nastavnika je po mnogo čemu izuzetan. On je, prije svega, odgovoran i plemenit. Svojim odnosom prema našim đacima, našim mladim naraštajima, nastavnici direktno utiču na njihovu budućnost, a samim tim i na budućnost cijelog društva.

Zato raduje opredjeljenje državnih organa Crne Gore da prosvjetni radnici dobiju ugled kakav zaslužuju u društvu, odnosno da se stvaraju preduslovi da poziv prosvjetnog radnika bude jedan od najuglednijih i najtraženijih.

Naša Država snažno korača putem koji će je svrstati u razvijene zemlje Evrope i svijeta. Najvažnija pokretačka snaga na tom putu su, bez sumnje, kvalitetno obrazovani kadrovi. U procesu obrazovanja, bez obzira na izuzetan napredak tehnologije i njenu široku upotrebu, uloga nastavnika je nezamjenjiva, a može se reći i ključna.

Zato je današnji dan dobra prilika za podsjećanje na značaj plemenite misije prosvjetnih radnika, kao i da se ukaže na činjenicu  da je rad nastavnika jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva.

Na kraju, dragi nastavnici, drage kolege, još jednom, u ime Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore i u svoje ime upućujem vam čestitku povodom 5. oktobra, Međunarodnog dana nastavnika.