nedjelja, 25 jun 2017 12:21

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike učestovao na humanitarnoj večeri iseljenika iz Crne Gore u Minhenu

Dužnost poslanika, kao izabranih predstavnika naroda čija je odgovornost svakog dana na provjeri, je da budu sa narodom, za narod i uz narod, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić, na humanitarnoj večeri u Minhenu, koju je organizovalo udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu.

Ističući da su djeca najvažniji ljudi, predsjednik Odbora za međunarodne odnose iseljenike Andrija Nikolić naglasio je da ovo neće biti jedina humanitarna akcija organizovana u sadejstvu sa iseljenicima, te da će poslanici i Odbor podržavati ovakve i slične oblike zajedničkog djelovanja naše dijaspore.

Humanitarno veče organizovano je za JU Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj, za potrebe rekonstrukcije krova i ugradnje solarnog sistema, a predsjednik Nikolić uručio je donaciju u svoje i u ime članova poslaničkog kluba DPS. U ovoj humanitarnoj akciji, pored predsjednika Odbora Nikolića, učešće su uzeli i poslanici: Miodrag Bobo Radunović, Marija Maja Ćatović, dr Suad Numanović, Branka Tanasijević, Mirsad Murić, Maja Bakrač, dr Halil Duković, Aleksandra Vuković, Dragutin Papović, Bogdan Fatić, Nada Drobnjak i Milorad Vuletić.

Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici, kazao je Nikolić.

Humanitarnoj večeri, pored predstavnika iseljenika iz Crne Gore, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske, predstavnici privrednih udruženja iz Minhena, a gost večeri bio je crnogorski pjevač Sergej Ćetković.