srijeda, 24 maj 2017 16:11

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Narodne Republike Kine

Tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i NR Kine prate praktične mjere koje se ogledaju u kontinuiranoj finansijskoj pomoći crnogorskoj ekonomiji, konstatovano je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Dživeiom.

Predsjednik Odbora Andrija Nikolić izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva značajnog broja kineskih kompanija u Crnoj Gori kao i činjenicom da NR Kina realizuje projekte koji su od najveće važnosti za strateški razvoj Crne Gore. Nikolić je dodao da projekti kao što su izgradnja autoputa Bar-Boljare, rekonstrukcija Mosta na Đurđevića Tari i mnogi drugi u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, nauke i energetike predstavljaju dokaz kvalitetnih i sadržajnih bilateralnih odnosa Crne Gore i NR Kine.

Ambasador Dživei potvrdio je zadovoljstvo odnosima dvije države na političkom i ekonomskom planu, visoko ocijenivši dosadašnji napredak Crne Gore. Ambasador je najavio snažniju promociju investicionih i turističkih potencijala Crne Gore u NR Kini, što će pojačati prisustvo kineskih investitora i turista u našoj državi.