petak, 24 maj 2019 14:05

Održan sastanak predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori

Crna Gora i Mađarska imaju jedinstvene odnose i odličnu saradnju na političkom i ekonomskom nivou, koja se kontinuirano unapređuje, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori, Nj.E. Jožefa Neđešija (József Négyesi).

Nikolić je zahvalio ambasadoru Neđešiju na dobrom razumijevanju političkih prilika u Crnoj Gori, posebno ističući zadovoljstvo kvalitetom saradnje odbora za vanjske poslove dva parlamenta.

Ambasador Neđeši je istakao da će Mađarska nastaviti da daje punu podršku našoj državi posebno u kontekstu evropskih integracija kao najvažnijeg vanjsko-političkog cilja Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnom društveno-političkom trenutku, konstatujući da je perspektiva država Zapadnog Balkana evropska, te izrazili očekivanje da će države članice EU, nakon izbora za Evropski parlament, zadržati proevropsko opredjeljenje u pogledu politike proširenja.

Ambasador Neđeši iskoristio je priliku da predsjedniku Odbora Nikoliću uruči poziv, upućen od strane predsjednika Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Mađarske Žolta Nemeta, za učešće na predstojećem Forumu mladih koji se održava u Mađarskoj, pod pokroviteljstvom mađarskog parlamenta.