petak, 29 mart 2019 16:36

Održan sastanak Nikolić - Dmohovski

Za očekivati je da rezultati izbora za Evropski parlament i nova upravljačka struktura u Briselu idu u prilog očuvanju evropskog jedinstva i nastavku politike proširenja na zemlje Zapadnog Balkana, u prvom redu Crne Gore, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Republike Poljske u Crnoj Gori, Nj.E. Artura Dmohovskog (Artur Dmochowski).

Poljska će, prema riječima Dmohovskog, nastaviti da daje punu podršku integraciji Crne Gore u EU, uz ocjenu da naša država stabilno napreduje u tom procesu.

Nikolić je zahvalio ambasadoru Dmohovskom na razumijevanju političkih i bezbjednosnih prilika u regionu uz poziv za uspostavljanje direktnih kontakata između odbora za vanjske poslove dva parlamenta, što bi, saglasni su Nikolić i Dmohovski, bila dobra prilika za intenziviranje parlamentarne diplomatije i razmjenu korisnih iskustava u borbi protiv dezinformacija, a sve u cilju snaženja politike stabilnosti i ekonomske saradnje dvije prijateljske države.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnom društveno-političkom trenutku u Crnoj Gori, konstatujući da su mirni građanski protesti tekovina demokratskih društava, ali da je političkom dijalogu mjesto u institucijama sistema.