četvrtak, 28 mart 2019 10:58

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike održao sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić održao je sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Nj.E. Aivom Oravom.

Predsjednik Odbora Nikolić informisao je ambasadora Orava o inicijativi Odbora koja se tiče organizacije „Konferencije mladih parlamentaraca EU i Zapadnog Balkana.

Nikolić je kazao, da na ovaj način Skupština Crne Gore i Odbor za međunarodne odnose i iseljenike, imaju namjeru da istaknu značaj uloge mladih političara u kreiranju budućnosti naših društava, ali prije svega, da pokrenu dijalog među mladim poslanicima parlamenata država članica EU i Zapadnog Balkana. 

Nikolić je, uručujući poziv za učešće ambasadoru Oravu, informisao sagovornika da će tokom četiri odvojene sesije konferencije, mladi parlamentarci imati priliku da razgovaraju na teme: “Perspektive proširenja na Zapadni Balkan, nakon izbora za Evropski parlament 2019”, “Uloga nacionalnih parlamenata u Berlinskom procesu”, “Obrazovanje kao pokretač razvoja” i “Mreža mladih parlamentaraca EU i zemalja Zapadnog Balkana”.

Pozdravljajući inicijativu Odbora, ambasador Orav je potvrdio svoje učešće na predstojećoj konferenciji mladih parlamentaraca i poželio uspjeh u organizaciji.

Sagovornici su takođe razgovarali o mogućnosti da neko od visokih zvaničnika institucija Evropske unije uzme učešće na konferenciji.

Tokom sastanka razgovarano je i o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, te je Nikolić upoznao ambasadora Orava sa realizovanim aktivnostima ovog tijela.