petak, 14 septembar 2018 09:30

Učenici u posjeti Odboru za ljudska prava i slobode

 Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Gimnazije „Stojan Cerović“  posjetiće 17. septembra Odbor za ljudska prava i slobode

Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, koji su osvojili prva tri mjesta u potrazi za pravima mladih i njihovi profesori posjetiće Odbor za ljudska prava i slobode u ponedjeljak, 17. septembra 2018. godine.

Posjeta se organizuje povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u okviru projekta koji NVO „Inicijativa mladih za ljudska prava“  realizuje uz podršku Ministarstva sporta.

S obzirom da je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore prepoznat kao važan činilac zaštite i unapređenja ljudskih prava, učesnici su izrazili interesovanje da posjete Odbor i upoznaju se sa njegovim radom. Predsjednik Odbora dr Halil Duković će upoznati goste sa nadležnostima Odbora i aktivnostima koje ovo radno tijelo preduzima u cilju promocije, zaštite i afirmacije ljudskih prava.

Istog dana, učesnici će posjetiti instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Ministarstvo sporta, Regionalnu kancelariju za saradnju mladih i NVO Forum MNE.

Posjeta će se održati u 12 sati i 15 minuta u Plavom salonu Skupštine Crne Gore.