četvrtak, 05 septembar 2019 11:53

U Skupštini o medijima i medijskom ambijentu u Crnoj Gori

Plava sala, 10. septembar, u 10.00 časova

Odbor za evropske integracije Skupštine Crne Gore organizuje Okrugli sto ,,Mediji i medijski ambijent u Crnoj Gori'', posvećen poglavljima 10 - Informatičko društvo i mediji i 23 - Vladavina prava i temeljna prava. 

Programom su predviđena dva panela:„Sloboda medija i opšti medijski ambijent u Crnoj Gori“ i „Napadi na novinare – praćenje postupanja nadležnih organa i uspješnost realizacije u slučajevima prijetnji i nasilja nad novinarima“.

Uvodničari u prvu temu biće Ivan Jovetić, predsjednik Savjeta RTCG i Milka Tadić Mijović, predsjednica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore. Uvodničari u drugu temu biće Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde i Nikola Marković, predsjednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Prisutne će pozdraviti i Nj.E. Mariz Davije, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Aleksandar Drljević, glavni pregovarač Crne Gore sa EU.

Okrugli sto će se održati 10. septembra 2019. godine u 10.00 časova u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.

PROGRAM