srijeda, 20 decembar 2017 11:30

Predsjednik Odbora za evropske integracije održao sastanak sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori

Na sastanku istaknuti odlični bilateralni odnosi, koji će se konkretizovati i kroz snažniju saradnju parlamentarnih odbora zaduženih za pitanja EU 

Predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović sastao se danas sa Nj.E. Ferdinandom Nađem (Ferdinand Nagy), ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o snažnim bilateralnim odnosima Rumunije i Crne Gore i daljem unapređenju parlamentarne saradnje, u kontekstu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i predstojećeg rumunskog predsjedavanja EU u prvoj polovini 2019. godine. Predsjednik Vuksanović je istakao da je Rumunija doprinijela civilizacijskom i kulturnom koloritu Unije, kroz usvajanje evropskih standarda i vrijednosti. Ambasador Nađ je ocijenio da su u bilateralnim odnosima dvije zemlje postignuti odlični rezultati i da je Crna Gora ostvarila izuzetne rezultate u društvenim reformama, te shodno tome izrazio punu podršku Rumunije evropskom putu naše države.

Ambasador Nađ je prenio poziv Rovane Plum (Rovana Plumb), predsjednice Odbora za evropske poslove Donjeg doma Parlamenta Rumunije, za organizaciju posjete delegacije Odbora za evropske integracije Rumuniji, u prvom kvartalu 2018. godine.