utorak, 21 april 2020 14:09

Održana 110. sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni amandmani i predlog zakona

Na danas održanoj sjednici, Odbor je razmotrio dva amandmana na Predlog zakona o privrednim društvima koje su podnijeli poslanici: Predrag Sekulić, Nikola Rakočević i Momčilo Martinović, koji su nakon izjašnjavanja i saglasnosti predstavnika predlagača, postali sastavni dio teksta Predloga zakona.

U skladu sa članom 148 stav 2 Poslovnika Skupštine, Odbor je, takođe, podnio amandman na Predlog zakona o privrednim društvima, koji je nakon izjašnjavanja i saglasnosti predstavnika predlagača, postao sastavni dio teksta Predloga zakona.

Takođe, Odbor je razmotrio i Predlog zakona o urgentnim mjerama podrške građanima Crne Gore zbog epidemije zarazne bolesti COVID 19 (lex specialis), koji su podnijeli poslanici Demokratskog fronta. Do početka održavanja sjednice, Odboru nije dostvaljeno mišljenje Vlade Crne Gore na navedeni predlog zakona. Nakon glasanja predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je odložio razmatranje Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti za neku od narednih sjednica.

 

 

 

YouTube 

Cloud