Print this page
ponedjeljak, 03 jul 2017 14:10

Održan sastanak članova Odbora za bezbjednost i odbranu sa delegacijom Sobranja Republike Makedonije

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja, Marta Šćepanović, prof. dr Miodrag Vuković, Milorad Vuletić i Branko Čavor sastali su se danas sa delegacijom Sobranja Republike Makedonije koju je predvodio predsjednik Sobranja Talat Džaferi.

U fokusu današnjeg sastanka dvije delegacije bile su evroatlantske integracije Crne Gore i Makedonije te razmjena iskustava u kontekstu reformi neophodnih za članstvo u EU i NATO.

Predsjednik Sobranja Talat Džaferi čestitao je članstvo Crne Gore u NATO i istakao da Makedonija očekuje podršku naše države kada je riječ o aspiracijama za članstvo te države u Alijansi. Član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja ocijenio je da su odnosi dvije države prijateljski i ponudio svu logističku podršku makedonskom Sobranju kada je riječ o budućem radu Odbora za bezbjednost i odbranu te države.

Članovi delegacije crnogorskog i makedonskog parlamenta takođe su konstatovali da bi zemlje regiona trebalo da imaju zajednički cilj-članstvo u kolektivnom sistemu bezbjednosti.

 

Galerija fotografija