ponedjeljak, 19 jun 2017 11:59

Odbor za bezbjednost i odbranu ugostiće delegaciju NATO odbrambenog koledža iz Rima

Plenarna sala, 20. jun, u 11.00 sati    

Odbor za bezbjednost i odbranu ugostiće u utorak, 20. juna 2017. godine, delegaciju NATO odbrambenog koledža iz Rima koju predvodi dekan koledža, brigadni general František Mičánek.

Teme razgovora članova Odbora za bezbjednost i odbranu sa članovima šezdesetočlane delegacije NATO koledža biće članstvo Crne Gore u Alijansi kao i trenutna politička situacija u državi.

Ideja osnivanja NATO odbrambenog koledža potekla je od generala Dvajta Ajzenhauera, prvog Vrhovnog komandanta Savezničkih snaga Evrope, koji je prvi ustanovio potrebu osnivanja međunarodne institucije sa jedinstvenom edukativnom misijom.

Misija NATO odbrambenog koledža je da doprinese efektivnosti i koheziji Alijanse kroz svoju ulogu koju ima kao centar za edukaciju i istraživanja o transatlantskim bezbjednosnim pitanjima.

Sastanak će biti održan u Plenarnoj sali, sa početkom u 11.00 sati.

Snimatelji/fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.

Predstavnici medija ulaze u Skupštinu Crne Gore korišćenjem godišnje akreditacione kartice, uz lični identifikacioni dokument. Ukoliko nemaju stalnu akreditaciju, potrebno je da od Odjeljenja sa javnošću Skupštine Crne Gore zatraže izdavanje dnevne akreditacije putem fax-a 020 404 518 ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.