četvrtak, 26 septembar 2019 15:55

Održan sastanak članova Odbora za bezbjednost i odbranu sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Slovenije

U radu sastanka učestvovali predsjednik i članovi Odbora: Branko Čavor, Luiđ Ljubo Škrelja, Mihailo Anđušić i Boris Mugoša

Predsjednik i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu sastali su se danas sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Slovenije na čelu sa ministrom Karlom Erjavecom. 

Predsjednik Odbora Branko Čavor istakao je važnost održanja i unapređenja tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Repubikom Slovenijom, ocijenivši naročito značajnom podršku koju je ova država pružala Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu u NATO, te u okviru aktuelnog procesa evropskih integracija. Takođe, upoznao je sagovornike sa nadležnostima i ostvarenim rezultatima radnog tijela na čijem je čelu, sa posebnim osvrtom na zakonodavne aktivnosti i sprovođenje parlamentarnog nadzora.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o bezbjednosnoj situaciji u regionu i šire. Sagovornici su, tom prilikom, ocijenili da dvije države bilježe izvanrednu bilateralnu saradnju u brojnim oblastima, naročito u domenu odbrane i bezbjednosti, apostrofirajući da zajednički rad i djelovanje predstavljaju uspješan model tretiranja aktuelnih bezbjednosnih izazova, te iskazali spremnost za daljim unapređenjem navedenog.