petak, 30 novembar 2018 12:22

Održana 31. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor sproveo konsultativno saslušanje vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore

Na danas održanoj 31. sjednici Odbor za bezbjednost i odbranu sproveo je konsultativno saslušanje vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, kapetana fregate Igora Vujačića, prije stupanja na dužnost pomoćnika izaslanika odbrane u Republici Austriji, u Beču, ujedno pomoćnika vojnog savjetnika u Stalnoj misiji Crne Gore pri UN-u, OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, na rezidentnoj osnovi i pomoćnika izaslanika odbrane u Republici Slovačkoj, Republici Češkoj i Republici Mađarskoj, na nerezidentnoj osnovi. 

Tokom izlaganja, kapetan fregate Igor Vujačić je upoznao članove Odbora sa dosadašnjim radom, kao i težištem aktivnosti za vrijeme predstojećeg mandata, istakavši da vojno diplomatska predstavništva imaju za cilj postizanje što boljih rezultata međunarodne vojne saradnje i pozicioniranje državnih interesa Crne Gore na visokom nivou, promociju njenih prioriteta i permanentan nastavak izgradnje uspješne komunikacije na bilateralanoj i multilateralnoj osnovi.

U vezi sa tim, kako bi naglasio težište u aktivnostima sa zemljama prijema, kapetan fregate Igor Vujačić je naveo bitne oblasti i aktivnosti koje su karakterisale prethodni period, istakavši veoma intenzivnu saradnju Ministarstva odbrane Crne Gore sa Ministarstvom odbrane Republike Austrije i njenim oružanim snagama.

Izražavajući čast i zadovoljstvo što će obavljati ovu veoma značajnu i odgovornu funkciju, Vujačić je izrazio uvjerenje da će mu dužnost na koju je imenovan predstavljati profesionalni izazov koji će donijeti novo bogato iskustvo, kako sa profesionalnog aspekta, tako i aspekta ostvarivanja novih i jačanja postojećih međunarodnih kontakata, koji su od izuzetne važnosti za realizaciju mnogih projekata, oblasti saradnje i vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore.


Nakon sprovedene sveobuhvatne rasprave, Odbor za bezbjednost i odbranu izrazio je punu podršku aktivnostima koje je kapetan fregate Igor Vujačić predstavio kao prioritetne za vojno-diplomatsku saradnju Crne Gore sa zemljama prijema.