ponedjeljak, 24 septembar 2018 15:39

Sastanak predstavnika Odbora za bezbjednost i odbranu sa Grupom prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić i članovi: Marta Šćepanović, dr Miodrag Vuković i Boris Mugoša sastali su se danas sa predstavnicima poslaničke Grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije, sa Skupštinom Crne Gore, koju je predvodio predsjednik Grupe Igor Bečić.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom parlamenata Srbije i Crne Gore. Stanišić se u svom obraćanju osvrnuo na rezultate dosadašnjeg rada Odbora za bezbjednost i odbranu te podsjetio goste da ovo radno tijelo, i pored bojkota od strane opozicije, kvalitetno ispunjava obaveze u domenu svojih nadležnosti. Stanišić je naglasio da Crna Gora predano napreduje na putu ka Evropskoj uniji, da kontinuirano unapređuje dobrosusjedsku saradnju a poseban osvrt ovom prilikom učinio je na ostvarenje jednog od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva u prošloj godini -članstvu u NATO.

Predsjednik Grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije Igor Bečić konstatovao je da će zajednički sastanci resornih odbora dvaju parlamenata koji se planiraju za predstojeći period dodatno ojačati parlamentarnu diplomatiju i poslužiti kao primjer dobre saradnje u regionu, te utvrditi dalje pravce djelovanja Narodne Skupštine Republike Srbije i Skupštine Crne Gore.

Član grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije Dragomir Karić kazao je da su zajednički sastanci grupa prijateljstva od velikog značaja za rad oba parlamenta.

Ovom prilikom Bečić i Stanišić takođe su konstatovali da Crna Gora i Srbija imaju prostor za saradnju u oblasti organizovanog kriminala, osposobljavanja graničnih prelaza kao i iregularnih migracija.