utorak, 23 januar 2018 12:28

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Češke u Podgorici

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Češke u Podgorici Nj.E. Karela Urbana. Stanišić i Urban su konstatovali da je saradnja Crne Gore i Republike Češke na zavidnom nivou te da će odbori za bezbjednost i odbranu dvije zemlje, kako su kazali, nastaviti intenzivnu saradnju.

Ambasador Republike Češke u Podgorici Karel Urban poručio je da postoji veliki prostor za razmjenu iskustava između Češke i Crne Gore, naročito kada je riječ o zajedničkim izazovima poput ruskog uticaja na Balkanu, borbe protiv terorizma kao i hibridnog ratovanja. Urban je u tom kontekstu izrazio spremnost Republike Češke da ponudi stručnu i tehničku pomoć Crnoj Gori, i dodao da bi od posebne koristi bila bliža saradnja policija dvije zemlje.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić naglasio je da bi od velikog značaja za Češku i Crnu Goru bila i razmjena iskustava iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije jer je, kako je istakao, to problem koji opterećuje sve zemlje svijeta, ali i sajber kriminala posebno imajući u vidu kompleksnost i nivo društvene opasnosti koji ova pojava nosi sa sobom.