petak, 26 oktobar 2018 14:30

Održana Prva zajednička sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet i Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije održali su danas Prvu zajedničku sjednicu, kojom su predsjedavali predsjednik Odbora Predrag Sekulić i predsjednik Komisije Branko Čavor.

Na današnjoj sjednici razmotren je Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja Planinskog centra „Kolašin 1600“ sa Predlogom ugovora o davanju u dugoročni zakup zemljišta i Izvještajem o rezultatima tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta.

Sjednici je, osim članova Odbora i Komisije, prisustvovao i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Na sjednici je nakon uvodnih izlaganja održana rasprava u vezi sa postavljenim pitanjima i datim odgovorima od strane ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića. Takođe, razmotreni su i argumenti za davanje u dugoročni zakup zemljišta u Kolašinu, kao i planirane investicije na tom lokalitetu.

Članovi ova dva radna tijela ocijenili su da planirane investicije na ovom lokalitetu, u značajnoj mjeri, mogu doprinijeti razvoju turizma i sjevernog regiona i konstatovali da treba podržati Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja Planinskog centra „Kolašin 1600“.

.