utorak, 25 jul 2017 16:45

Održana Dvanaesta sjednica Administrativnog odbora

Odbor odlučio da predloži Skupštini da dá odobrenje da se može pokrenuti krivični postupak protiv četiri poslanika

Na danas održanoj Dvanaesta sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, Odbor je razmotrio Zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici za odobrenje krivičnog gonjenja protiv Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Marine Jočić i Branka Radulovića.

Po navodima Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, „Iz dokaza prikupljenih u izviđaju proizilazi osnovana sumnja da su Milan Knežević, Milutin Đukanović, Marina Jočić i Branko Radulović izvršili krivično djelo - Nasilničko ponašanje iz člana 399 Krivičnog zakonika Crne Gore, na štetu četiri poslanika tako što su zajedno, djelujući kao grupa, grubo vrijeđali i drsko i bezobzirno se ponašali prema poslanicima koji su prethodno donijeli odluku o ukidanju imuniteta dvojici poslanika, te da su tako remetili javni red i mir i ugrozili spokojstvo i izazvali uznemirenost oštećenih i građana koji su se nalazili u holu Skupštine.”

Shodno članu 55 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, u radu Odbora, bez prava odlučivanja, učestvovali su poslanici Demokratskog fronta: Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Branka Bošnjak, Janko Vučinić, Strahinja Bulajić i Predrag Bulatović.

Sjednica je prekinuta u trenutku kada je Janko Vučinić, poslanik Demokratskog fronta, ustao i grubo vrijeđao Luigja Shkrelu, predsjednika Odbora. Nastavljena je nakon 15 minuta.

Odbor je, nakon rasprave, jednoglasno odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da dá odobrenje da se može pokrenuti krivični postupak protiv Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Marine Jočić i Branka Radulovića, poslanika u Skupštini Crne Gore, po Zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Kt br. 230/17 od 21. jula 2017. godine, zbog krivičnog djela – Nasilničko ponašanje iz člana 399 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Administrativni odbor će, shodno članu 69 Poslovnika Skupštine, podnijeti Skupštini Crne Gore Izvještaj sa predlogom.