petak, 07 jul 2017 08:03

Delegacija Administrativnog odbora sastala se sa poslanicima Hrvatskog sabora

Delegacija Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, na čelu sa predsjednikom odbora Luigjem Shkrelom, sastala se u Hrvatskom saboru sa predsjednikom Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora, Antem Sanaderom, i predsjednikom Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora, Žarkom Tušekom. Na sastanku su učestvovali i Silvano Hrelja, potpredsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, Darko Parić, potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Arsen Bauk, član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove. Iz Službe Sabora prisustvovale su Sandra Mužek Matišić, tajnica Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, Vlatka Dragia, tajnica Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Silvana Vukobrat, viša stručna tajnica u Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Poslije pozdravnih govora predsjednika Shkrele, Sanadera i Tušeka, prezentovana su prava zastupnika u Hrvatskom saboru i kriterijumi za ukidanje imuniteta.

Cilj sastanka je razmjena znanja i informacija navedenih odbora, koje su od velikog značaja za dalji rad istih.

Susret je posvećen razmjeni iskustava i primjera dobre prakse u dijelu prava i obaveza poslanika/ca za vrijeme trajanja mandata i drugim pitanjima iz nadležnosti Administrativnog odbora, sa posebnim osvrtom na prisustvo sjednicama poslanika/ca Skupštine i radnih tijela.

Takođe, članovi Odbora su se sastali sa Ambasadorom Crne Gore u Hrvatskoj, Borom Vučinićem, i predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.