utorak, 17 novembar 2020 14:24

Održana Druga sjednica Administrativnog odbora

Odbor pokrenuo više postupaka


Na danas održanoj Drugoj sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 27. saziva, Odbor je pokrenuo tri postupka:

- Postupak za imenovanje jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije;
- Postupak za imenovanje devet članova Državne izborne komisije;
- Postupak utvrđivanja Predloga kandidata za dva člana Komisije za rangiranje kandidata za člana Odbora Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti.

Odbor je, takođe, utvrdio Predlog odluke o razrješenju jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da Bujara Hasangjekaja, člana UO Fonda - Nacionalni Savjet Albanaca u Crnoj Gori, razriješi dužnosti, na lični zahtjev.

Administrativni odbor je u nastavku sjednice, prihvatio inicijativu Klubova poslanika - „Demokratski front - NSD, DNP, UCG, RP”, „Demokrate - Demos - Mir je naša nacija“, „Demokratski front - PZP“, Socijalistička narodna partija Crne Gore i „Crno na bijelo“, za izmjenu broja članova pojedinih stalnih odbora Skupštine Crne Gore i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, i odlučio da stalni odbori Skupštine Crne Gore imaju po 13 članova (predsjednika i 12 članova), a Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije 14 članova (predsjednika i 13 članova).

Prilog:

- pdfPonovni Javni poziv univerzitetima za podnošenje predloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije;
- docxObrazac za Predlog za imenovanje člana Savjeta Agencije za elektronske medije.