četvrtak, 06 jun 2019 14:03

Održana 66. sjednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog liste za imenovanje članova Savjeta Radio i Televizije Crne Gore po ovlašćenim predlagačima

Na danas održanoj 66. sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, Odbor je utvrdio Predlog liste za imenovanje članova Savjeta Radio i Televizije Crne Gore po ovlašćenim predlagačima. Odbor je predložio Skupštini Crne Gore da se za članove Savjeta imenuju:

  1. IVAN JOVETIĆ, kandidat Univerziteta Donja Gorica “UDG”;
  2. ILIJA DESPOTOVIĆ, kandidat Matice crnogorske;
  3. DAVID DELIBAŠIĆ, kandidat nacionalnih ustanova kulture i nevladinih organizacija iz oblasti kulture;
  4. PAVLE RADOVANOVIĆ, kandidat Privredne komore Crne Gore;
  5. MILAN RADOVIĆ, kandidat nevladinih organizacija iz oblasti medija;
  6. GORAN SEKULOVIĆ, kandidat nevladinih organizacija iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, koje se bave ostvarivanjem i zaštitom: nacionalne, rodne i ukupne ravnopravnosti; prava na zdravu životnu sredinu; prava potrošača; prava lica sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu;
  7. NIKOLA TATAR, kandidat Saveza sindikata Crne Gore; i
  8. PREDRAG MARSENIĆ, kandidat Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Administrativni odbor će, s obzirom da je za člana Savjeta RTCG kao kandidat nevladinih organizacija iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, koje se bave ostvarivanjem i zaštitom: nacionalne, rodne i ukupne ravnopravnosti; prava na zdravu životnu sredinu; prava potrošača; prava lica sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu, predložen jedan, a imenuju se dva člana Savjeta, u zakonskom roku raspisati Ponovni javni poziv za navedenu kategoriju predlagača za predlaganje kandidata za jednog člana Savjeta RTCG.