četvrtak, 28 decembar 2017 16:15

Održana 27. sjednica Administrativnog odbora

Odbor pokrenuo postupak imenovanja jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije

Na danas održanoj 27. sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, Odbor je shodno Zakonu o elektronskim medijima  pokrenuo postupak imenovanja jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije, upućivanjem Javnog poziva nevladinim organizacijama iz oblasti medija za dostavljanje predloga.

Javni poziv će saglasno zakonu biti objavljen u „Službenom listu Crne Gore“, na web sajtu Skupštine Crne Gore i u štampanom mediju, dnevnim novinama „Dan“.

Administrativni odbor je u nastavku sjednice u cilju sprovođenja Plana aktivnosti za realizaciju 23 preporuke utvrđene Konačnim Izvještajem Državne revizorske institucije o realizaciji Godišnjeg finansijskog izvještaja Skupštine Crne Gore za 2016. godinu od 16. oktobra 2017. godine, na predlog generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Aleksandra Jovićevića, donio Odluku o izmjenama Odluke o  izmjeni i dopunama Odluke o utvrdivanju visine, načina i postupka namjenske potrošnje sredstava opredijeljenih klubovima poslanika za angažovanje sekretara i stručnih konsultanata klubova, kao i Odluku o izmjeni Odluke o isplati razlike u zaradi koju bi poslanik ostvario da poslaničku funkciju obavlja profesionalno.

 U radu sjednice, u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovao je Mersudin Gredić, zamjenik generalnog sekretara Skupštine Crne Gore.