utorak, 12 decembar 2017 16:01

Održana 23. sjednica Administrativnog odbora

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore utvrdio Predlog odluke o razrješenju jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije

Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, Darko Ivanović, član Savjeta  Agencije za elektronske medije, izjasnio se o postojanju okolnosti iz čl. 11 i 13 a u vezi člana 42 Zakona o sprječavanju korupcije.

Agencija za sprječavanje korupcije donijela je Odluku, UPI 02-01-281/4 od 29. septembra 2017. godine, kojom je utvrdila da je Darko Ivanović, član Savjeta Agencije za elektronske medije, kao javni funkcioner prekršio čl. 11 i 13 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu „Agencija medija N-Gage“ DOO Podgorica.

Članovi Odbora su Darku Ivanoviću, članu Savjeta Agencije za elektronske medije, postavili više pitanja u vezi okolnosti iz čl. 11 i 13 a u vezi člana 42 Zakona o sprječavanju korupcije.

Odbor je u smislu člana 42 Zakona o sprječavanju korupcije, jednoglasno odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da razriješi Darka Ivanovića funkcije člana Savjeta AEM – a.