ponedjeljak, 23 oktobar 2017 20:11

Održana 17. sjednica Administrativnog odbora

Odbor pokrenuo postupak imenovanja jednog člana Savjeta RTCG 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva, na danas održanoj 17. sjednici, je saglasno članu 45 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, pokrenuo  postupak imenovanja jednog člana Savjeta RTCG, upućivanjem Javnog poziva ovlašćenom predlagaču – Privrednoj komori Crne Gore i udruženju poslodavaca koje je zastupljeno u Socijalnom savjetu.

Odbor je utvrdio tekst Javnog poziva i Obrazac za predlog za imenovanje člana Savjeta RTCG, i odlučio da isti objavi u „Službenom listu Crne Gore“, na web sajtu Skupštine Crne Gore i u štampanom mediju „Dnevne novine“.

Administrativni odbor je na Predlog Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Crne Gore, utvrdio tri predloga odluka, i to:

-  Predlog odluke o razrješenju i izboru jednog člana Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore. Predloženo je da se sa dužnosti člana Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore, razriješi poslanik Petar Ivanović, a izabere poslanik Momčilo Martinović;

-  Predlog odluke o izboru jedne članice Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore. Predloženo je da se izabere poslanica Sanja Pavićević.

-  Predlog odluke o izboru jedne članice Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore. Predloženo je da se izabere poslanica Sanja Pavićević.

Predsjednik Odbora je pod tačkom “Tekuća pitanja”, upoznao članove Odbora sa Informacijom o donijetim rješenjima iz nadležnosti Administrativnog odbora u periodu izmedju 16. i 17. sjednice Odbora.

 

pdfJavni poziv 

docxObrazac