četvrtak, 03 avgust 2017 10:37

Predsjednik Skupštine čestitao Dane opština Plužine i Petnjica

Povodom 4. avgusta, Dana opština Plužine i Petnjica, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitke građanima i rukovodstvu ovih opština.

U pismu povodom Dana opštine Plužine, navodi se da bogatim istorijskim pamćenjem, Pivljani mogu da svjedoče kakvim iskušenjima odolijevaju Crna Gora i njeni stanovnici.

- Zahvaljujući ozbiljnim hidrološkim resursima, prirodnim ljepotama, mogućnostima specifičnih turističkih potencijala aktivnog, seoskog  i planinskog odmora, kao i inventivnim pojedincima, Plužine se danas nalaze na mapi turista iz čitavog svijeta. Planskim radom, ulaganjem u ljudske i prirodne resurse, tješnjom saradnjom lokalne i državne uprave, vjerujem da će Piva i Plužine nastaviti svoj razvoj u kontinuitetu – navodi se u pismu predsjednika Skupštine Crne Gore.

Čestitajući Petnjičanima Dan opštine, predsjednik Brajović izražava uvjerenje da stanovnici Gornjeg Bihora, oni koji su ostali na svojim ognjištima, kao i oni koji su svoju egzistenciju ostvarili daleko od svog zavičaja – imaju zajednički cilj, a to je razvoj i progres Petnjice.

- Udruživanjem ljudskih vizija sa privrednim i prirodnim potencijalima, kao i sinergijom lokalnih i državnih resursa, želim da napredak Petnjice bude dinamičniji, a Petnjičani iz godine u godinu u većem zadovoljstvu da slave lične i zajedničke jubileje – stoji u pismu predsjednika Brajovića.