Print this page
petak, 23 jun 2017 19:45

Čestitke povodom nacionalnih praznika Slovenije i Hrvatske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je nacionalne praznike Slovenije i Hrvatske, koji se obilježavaju 25. juna.

U čestitki predsjedniku Državnog zbora Republike Slovenije dr Milanu Brglezu navodi se da - imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo i povezanost naših građana - Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena daljem razvoju odlične bilateralne saradnje u cilju izgradnje strateškog partnerstva između dvije države u svim oblastima od obostranog interesa.

U pismu upućenom predsjedniku Sabora Republike Hrvatske Gordanu Jandrokoviću, predsjednik Brajović konstatuje da sveukupni odnosi između Crne Gore i Republike Hrvatske zaslužuju najvišu ocjenu, kao i da postoje značajni potencijali za kontinuirano obogaćivanje saradnje i jačanje međudržavnih veza u najboljem interesu građana dvije prijateljske zemlje.

Predsjednicima parlamenata Slovenije i Hrvatske, predsjednik Skupštine Crne Gore još jednom je izrazio zahvalnost na snažnoj i iskrenoj podršci pristupanju Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu, kao i ambicijama naše države da u najskorije vrijeme postane članica Evropske unije.