četvrtak, 22 jun 2017 13:11

Predsjednik Brajović primio u oproštajnu posjetu šefa Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa.

Predsjednik Brajović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kancelarije UNICEF-a Crnoj Gori i posebno šefu Kancelarije Bendžaminu Perksu na njegovoj posvećenosti u realizaciji brojnih zajedničkih projekata tokom njegovog mandata, koji su rezultirali sprovođenjem zakonskih reformi u domenu zaštite djeteta, nasilja u porodici, maloljetničkog pravosuđa i obrazovanja.

Jačanjem partnerskih odnosa omogućili smo konstruktivno bavljenje vrlo osjetljivim pitanjima i doveli do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječje zaštite, te promociji dječjih prava i snaženju svijesti o potrebi njihove zaštite, promjenama društvenog ponašanja i ambijenta, posebno u oblastima zdravlja, obrazovanja i jednakih prava-ocijenili su sagovornici.

Predsjednik Skupštine Crne Gore je izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, kao i da će se realizacijom Programa saradnje za Crnu Goru za period 2017-2021 doprinijeti nadogradnji do sada ostvarenih rezultata u oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije, kvalitetnog obrazovanja, kao i u oblasti pristupa pravdi.

Predsjednik Brajović je ocijenio da su rezultati realizovanih kampanja »Govorimo o mogućnostima«, »Svako dijete treba porodicu« i »Svi u vrtić« impresivni zahvaljujući kontinuiranom zalaganju i značajnom doprinosu koji je dao šef Kancelarije UNICEF-a Bendžamin Perks i poželio mu puno uspjeha u daljem radu.