ponedjeljak, 05 jun 2017 18:44

Slovačka će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori

Na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ministrom odbrane Republike Slovačke Peterom Gajdošem, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posebna pažnja je bila posvećena današnjem prijemu naše zemlje u NATO i budućoj saradnji Crne Gore i Slovačke u okviru NATO, kao i Evropske unije.

Predsjednik Brajović je i ovom prilikom naglasio koliko Crna Gora cijeni kontinuiranu podršku Slovačke i njenih zvaničnika počev od pripreme za povratak državnog suvereniteta, do evroatlantskih i evropskih integracionih procesa naše zemlje. Predsjednik Skupštine je naglasio da nakon ostvarenja dva velika cilja, a to su obnova nezavisnosti i članstvo u NATO, Crnoj Gori predstoji put ka Evropskoj uniji, a na unutrašnjem planu potpuna posvećenost ekonomskom razvoju.

Ministar odbrane Slovačke je predočio namjeru Slovačke da i dalje pruža snažnu prijateljsku podršku Crnoj Gori nakon ulaska u NATO i na njenom putu ka Evropskoj uniji. Ta podrška će se između ostalog ogledati u prenošenju iskustava najbolje prakse, ali izbjegavanje grešaka na tom putu.

Na sastanku je bilo riječi i o izostanku opozicije iz Skupštine, a ugledni gost iz Slovačke je istakao da su dijalog i saradnja put kojim se državi obezbjeđuje napredak, a ne bojkot.

Ministar odbrane Slovačke je ovom prilikom predsjedniku Brajoviću uručio čestitke predsjednika parlamenta Slovačke Andreja Danka i ministra vanjskih poslova Miroslava Lajčaka povodom članstva Crne Gore u NATO.

pdfČestitka predsjednika Narodne skupštine Slovačke republike Andreja Danka

pdfČestitka ministra vanjskih poslova Slovačke republike Miroslava Lajčaka

 

Video:

Youtube: Susret Brajović -  Gajdoš