ponedjeljak, 29 maj 2017 14:58

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio američkog senatora Rona Džonsona, predsjedavajućeg Potkomiteta za Evropu

Na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, predsjedavajućim Potkomiteta za Evropu, zaključeno je da se okončanjem postupka prijema Crne Gore u NATO, šalje snažna poruka da politika otvorenih vrata i transatlantska saradnja ostaju visoko na agendi Alijanse, što je od važnosti u kontekstu sadašnje bezbjednosne situacije u Evropi, i posebno u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Brajović je zahvalio na snažnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država članstvu Crne Gore u NATO, koje između ostalog daje snažan podsticaj reformskim procesima u okviru evropske integracije, u cilju usvajanja najviših demokratskih standarda i unapređenja kvaliteta života građana naše zemlje.

Predsjednik Skupštine je posebno izrazio zahvalnost senatoru Džonsonu na ličnoj podršci i zalaganju u Senatu SAD za prijem Crne Gore u NATO.

U kontekstu daljeg razvoja strateškog partnerstva između dvije države naglašena je potreba daljeg snaženja i obogaćivanja bilateralne saradnje, s akcentom na jačanju ekonomskih veza. Posebno je naglašena potreba unapređenja dijaloga među zakonodavnim organima dvaju država, pri čemu su se sagovornici saglasili u ocjeni da predstavnici građana izabrani na demokratskim izborima treba da zastupaju i štite interese građana koji su im ukazali povjerenje u parlamentu, koji predstavlja srce svakog demokratskog sistema.   

Video:

Youtube: Susret Brajović - Džonson

Cloud: Susret Brajović - Džonson