subota, 27 maj 2017 16:16

Predsjednik Brajović učestvuje u debati "Crna Gora i učešće žena u politici - kako do ravnopravnosti"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović učestvovaće u debati „Crna Gora i učešće žena u politici - kako do ravnopravnosti“, u okviru projekta „Novinarsko istraživanje i kampanja: Žene za izbor(e),žene za demokratiju“, koja će biti održana u ponedjeljak, 29. maja 2017. godine, od 9:40 do 13:00 sati u hotelu Centre Ville u Podgorici.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović imaće izlaganje o ulozi žena u politici.

Debatu će otvoriti Henk van del Dool, ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu, Suzana Pribilović, ministarka za javnu upravu u Vladi Crne Gore, Aivo Orav, ambasador Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Milka Tadić Mijović, predsjednica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

Debatu organizuju nezavisni nedjeljnik Monitor i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) u okviru projekta Žene za demokratiju, žene za izbor(e), koji se realizuje uz podršku Vlade Kraljevine Holandije.

Cilj projekta je da podstakne rasprava u društvu o poziciji žena u politici i ojačaju akcije koje bi pomogle procese i reforme koje vode ka ravnopravnom položaju oba pola, što je jedan od važnih zadataka i izazova Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.