srijeda, 13 januar 2021 09:16

Herceg Novi u Skupštini Crne Gore ima pouzdanog partnera

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je juče opštinu Herceg Novi.  

Posjeta je bila prilika da se predsjednik Skupštine sastane sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, potpredsjednicima Vesnom Samardžić i Milošem Konjevićem, predsjednikom Skupštine opštine Nikolom Samardžićem, kao i sa glavnim administratorom Nenadom Đorđevićem.

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine, predsjednik Bečić je istakao posebno zadovoljstvo posjetom Herceg Novom, ocijenivši da Herceg Novi nije udaljeni grad, već dragulj crnogorske obale, simbol Crne Gore i naša kapija ka Evropskoj uniji, kojoj tako snažno svi zajedno stremimo.

- Herceg Novi u Skupštini Crne Gore ima pouzdanog partnera, koji na zdravim osnovama želi da zajedno sa lokalnom upravom radi u interesu građana, istakao je Bečić.

Predsjednik Bečić je izrazio uvjerenje da će nova vladajuća većina sa lokalnim samoupravama raditi na prevazilaženju izazova sa kojima se suočavaju.

- Vjerujem da ćemo konačno imati riješeno i pitanje ukidanja putarine na putnom pravcu Meljine - Petijevići, te da će Vlada dati značajan podsticaj da se krene ka decentralizaciji, jer time jačamo lokalnu samoupravu, širimo opseg izvornih prihoda i tako pomažemo razvojnoj komponenti opština, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore.

On se posebno osvrnuo na brojne projekte lokalne uprave, čija realizacija u najvećoj mjeri nije bila ometena čak ni u otežanim uslovima pandemije koronavirusa, sa posebnim akcentom na objekat Dnevnog centra, avanturističkog parka koji je na ponos Crnoj Gori i regionu, kao i otvaranje prvog hotela koji je u opštinskom vlasništvu. Predsjednik Skupštine istakao je zadovoljstvo i odgovornom socijalnom politikom rukovodstva Opštine, koja se ogleda kroz brigu o najmlađim i starijim sugrađanima, kao i o mladima i sportistima, te kroz podsticajne mjere za širenje porodice.

Uz zahvalnost na posjeti predsjednika Bečića, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, konkretizovao je probleme lokalnih samouprava i naglasio da treba zajednički raditi na unapređenju postojećih zakonskih rješenja.

Tokom sastanka sa predsjednicima klubova odbornika, predsjednik Bečić je imao priliku da se upozna sa radom lokalnog parlamenta i nedavno usvojenim odlukama.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, predstavnici političkih partija su iznijeli svoje viđenje aktuelnih društveno-političkih dešavanja, kao i važnost jačanja uloge lokalnih parlamenata u Crnoj Gori.

Predsjednik Bečić je naglasio da stabilnost, uz demokratsku kulturu vlasti i opozicije koju je Herceg Novi uvijek njegovao, predstavlja osnov za razvoj novskog kraja i cijele Crne Gore.

Posjeta je bila prilika da predsjednik Skupštine obiđe i lokaciju izgradnje prve podzemne garaže i novog trga u Herceg Novom, obnovljeni paviljon Gradske muzike, kao i novi objekat Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, čija izgradnja je u završnoj fazi.