srijeda, 16 decembar 2020 12:38

Predsjednik Skupštine sastao se sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem i njegovim saradnicima, Fuadom Čekićem i Muharemom Demirovićem.

Predsjednik Skupštine se zahvalio na nemjerljivom doprinosu koji Islamska zajednica daje očuvanju multivjerskog sklada i afirmaciji građanskih vrijednosti na kojima počiva crnogorsko društvo. 

Predsjednik Bečić je istakao činjenicu da je na mjesto predsjednika crnogorskog parlamenta, pored poslanika vladajuće većine, izabran i povjerenjem koje su mu ukazali predstavnici manjinskih naroda. Cijeneći univerzalne vrijednosti mira, jednakosti i solidarnosti, izrazio je uvjerenje da će Islamska zajednica u Crnoj Gori nastaviti da bude jedan od nosećih stubova tolerancije i suživota.

Prema riječima predsjednika Bečića, Skupština će biti snažan partner Islamskoj zajednici i drugim vjerskim organizacijama u cilju očuvanja mira, prijateljskog suživota i unapređenja kvaliteta života svih građana, bez obzira na njihove etničke, kulturne ili vjerske razlike. 

Reis Fejzić je izrazio zadovoljstvo prilikom da u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Skupštine razmijeni mišljenja o aktuelnim temama, konstatujući odličnu saradnju u prethodnom periodu. Tom prilikom, upoznao je predsjednika Bečića sa zaključcima Međunarodnog naučnog skupa “Islam i muslimani u Crnoj Gori”, u organizaciji Islamske zajednice, povodom 115 godina od ustavnog priznanja autonomije, kao i namjeri da se nastavi sa izdavanjem godišnjeg časopisa Elif”.

Uvažavajući kohezivni potencijal i istrajnost predsjednika Bečića, u promociji građanske, multivjerske i multietničke Crne Gore, reis Fejzić je izrazio očekivanje da će Skupština Crne Gore i Islamska zajednica u Crnoj Gori, u narednom periodu, još snažnije sarađivati na promociji ideja koje afirmišu ljudska prava, slobode i multikonfesionalnu Crnu Goru.