ponedjeljak, 14 decembar 2020 15:52

Bečić - Palmer: Crna Gora će ostati kredibilan partner SAD-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić učestvovao je danas na virtuelnom sastanku sa Metjuom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropske i evroazijske poslove.

Ističući zahvalnost na čestitkama povodom izbora za predsjednika Skupštine, predsjednik Bečić izrazio je zadovoljstvo kontinuiranom posvećenošću bilateralnim odnosima i iskazao očekivanje da će dvije zemlje nastaviti dobru saradnju i kroz partnerstvo u NATO alijansi. U tom kontekstu, predsjednik Bečić naglasio je da Crna Gora ostaje dosljedna u svom spoljnopolitičkom opredjeljenju, te da je to politika koja nema alternativu.

Pozdravivši kontinuiranu podršku SAD-a u procesu integracija Crne Gore u Evropsku uniju, predsjednik Skupštine ocijenio je da je ključ stabilnosti Zapadnog Balkana u angažovanju Evropske unije i SAD-a.

Govoreći o spoljnopolitičkom opredjeljenju iz Sporazuma tri koalicije, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metju Palmer je iskazao zadovoljstvo činjenicom da će Crna Gora slijediti evroatlantski spoljnopolitički put i iznio spremnost da uz podršku SAD-a Crna Gora uskoro postane članica Evropske unije i jaki partner u NATO savezu.

Konstatovano je da će naša zemlja i u narednom periodu nastaviti da bude kredibilan partner SAD-a na Zapadnom Balkanu, naročito u oblastima koje su od obostranog interesa.

Sastanak je bio prilika da predsjednik Bečić upozna sagovornika sa prioritetima novog saziva Skupštine, akcentujući da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

YouTube