petak, 27 novembar 2020 18:58

Predsjednik Skupštine otvorio Festival „Evropska noć istraživača“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, otvorio je danas Festival „Evropska noć istraživača"u sklopu događaja pod sloganom „Zamisli budućnost“, koji je održan u zgradi JU Muzeji i galerije Podgorice.

Predsjednik Skupštine u video obraćanju je kazao da se kroz održavanje ovog festivala na konkretnom primjeru potvrđuje opravdanost stremljenja Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i nesumnjiva spremnost da se do tog cilja dođe uspješno za što kraće vrijeme, istakavši, da mu naglašenu važnost daje format kontinentalnog karaktera u okviru kojeg se organizuje.

Čini mi zadovoljstvo da istaknem kontinuiranu saradnju Skupštine Crne Gore sa organizacijama iz civilnog sektora, u okviru koje se naročito radujem realizovanju projekata koji imaju za cilj otvaranje tema od značaja za našu evropsku budućnost, ali i za ukupan prosperitet naše države. Značajnija ulaganja u obrazovanje, nauku i istraživanja ostaju naša obaveza, jer samo u takvim uslovima i sa takvim investiranjem u nematerijalne vrijednosti, možemo očekivati da ćemo izgraditi prosperitetnu zajednicu“, rekao je predsjednik Bečić.

Prisutnima su se obratiti i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i prof.dr Jovan Mirković.

Festival „Evropska noć istraživača" organizuje Fondacija za promovisanje nauke PRONA i JU Prirodnjački muzej Crne Gore. Ovaj projekat istovremeno se realizuje u 30 evropskih zemalja, uz podršku Evropske komisije kroz program HORIZON 2020.

pdfIzlaganje predsjednika Skupštine - Evropska noć istraživača

YouTube

Cloud