petak, 27 novembar 2020 14:24

Bečić - Trpkoski: Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Sjevernoj Makedoniji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa Nj.E. Mihajlom Trpkoskim, ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori.

Zahvalivši na čestitkama predsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije povodom izbora za predsjednika Skupštine, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Trpkoskim o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. Ovom prilikom, predsjednik Skupštine konstatovao je da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku Sjevernoj Makedoniji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.          

Ambasador Trpkoski izrazio je zadovoljstvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa, uz uvjerenje da će takva saradnja rezultirati sa još boljim efektima na ekonomskom planu.

Na sastanku je naročito istaknut značaj parlamentarne diplomatije, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju dosadašnje kvalitetne saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva sa Skupštinom Republike Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

YouTube
Cloud