utorak, 24 novembar 2020 17:13

Bečić - Popa: Evropska unija ostaje strateški partner Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je danas sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.        

Ovom prilikom, on je upoznao ambasadorku Popu sa aktuelnim političkim prilikama, uz poseban osvrt na funkcionisanje Parlamenta u prethodnom periodu. Predsjednik Bečić je izrazio uvjerenje da će nova Vlada biti izabrana na narednoj sjednici Skupštine i naglasio važnost dijaloga među političkim akterima, kako bi se ispunili ključni prioriteti koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Sastanak je, između ostalog, bio prilika da predsjednik Bečić zahvali na nedavnoj finansijskoj pomoći koju je Evropska unija pružila Crnoj Gori zbog posljedica izazvanih virusom korona.

Ovaj susret bio je povod da ambasadorka Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, pozove predsjednika Skupštine Crne Gore, da u prvoj polovini decembra razgovara sa visokim zvaničnicim evropskih institucija u Briselu. Razgovor će biti upriličen u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

YouTube
Cloud