subota, 21 novembar 2020 09:40

Bečić: Skupština će nastaviti da posvećuje pažnju dječjim pravima

Povodom Međunarodnog dana djeteta - 20. novembra predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa predstavnicima dječje delegacije i Centrom za prava djeteta Jelenom Gluščevič i Bojanom Popovićem.      

Podsjetivši na obaveze koje društvo u cjelini ima prema najmlađoj populaciji, predsjednik Bečić je naglasio da će Skupština Crne Gore nastaviti da kontinuirano posvećuje pažnju položaju djece i njihovim pravima.

Konstatujući uspješnu desetogodišnju saradnju Centra za prava djeteta i Skupštine Crne Gore kroz projekat Dječji parlament, predsjednik Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, pruži doprinos unapređenju dječjih prava. Ovom prilikom, on se osvrnuo i na osmogodišnji skupštinski program Demokratske radionice i zaključio da pomenuti projekti svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore.

Predstavnici Centra i dječje delegacije upoznali su predsjednika sa aktuelnim projektima, kao i stanjem dječjih prava u Crnoj Gori, izrazivši očekivanje da će dobra saradnja sa Skupštinom Crne Gore biti nastavljena i u predstojećem periodu. Sagovornici su se saglasili da pitanje dječjih prava treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema.

Ispred dječje delegacije sastanku su prisustvovali Valentina Pavićević, Lazar Vlahović, Ajša Krasnići i Jovana Repić.

 

Cloud

YouTube