subota, 21 novembar 2020 10:00

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao Dan opštine Budva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, 22. novembar, Dan opštine Budva, čestitao je predsjedniku Opštine Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću:

„Koristim priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom 22.novembra - Dana oslobođenja Budve, koji sa ponosom obilježavamo poštujući herojske podvige partizanskih odreda koji su svojom žrtvom izvojevali slobodu nad fašizmom i obezbijedili prosperitet budućim generacijama.

Danas, sa ponosom ističemo da je Budva kao prijestonica crnogorskog turizma zamajac sveukupnog razvoja Crne Gore. Ovaj kosmopolitski centar sa otvorenim kulturnim scenama, prestižnim zabavnim i muzičkim festivalima, međunarodnim sportskim događajima čini svim Budvanima ugodno mjesto za život i kao takav predstavlja sigurnu i neponovljivu destinacija turistima iz regiona, Evrope i čitavog svijeta.

Izražavam uvjerenje da će lokalna uprava nesumnjivo doprinijeti daljem napretku grada te odlučnije nastaviti putem održivog razvoja i savjesnog gazdovanja resursima što je garancija uspješne budućnosti i visokog ekonomskog rasta.“