petak, 20 novembar 2020 12:09

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao Dan opštine Tivat

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, 21. novembar, Dan opštine Tivat, čestitao je predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću i predsjedniku Skupštine opštine Andriji Petkoviću:

„Koristim priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom 21. novembra, Dana opštine, kada su Tivćanke i Tivćani konačnim oslobođenjem od fašizma zlatnim slovima utkali sebe u slavnu slobodarsku tradiciju Crne Gore.

Sloboda, kao jedna od najuzvišenijih univerzalnih vrijednosti, koju je narod Tivta prije 76 godina ponovo uzeo u svoje ruke, bila je i ostala preduslov za stvaranje šansi za dostojanstven život građana i za ukupan razvoj prelijepe tivatske opštine.

Vjerujem da ćete i sopstvenim pregnućem i posvećenošću doprinijeti tome da Tivat iskoristi svoje prirodne, turističke i, uopšte, privredne potencijale, i tako postane izvrstan primjer održivog razvoja i generator ukupnog ekonomskog napretka Crne Gore.

Ubijeđen sam da ćete se Vi i Vaše kolege iz lokalne uprave bezrezervno posvetiti obezbjeđivanju uslova za poboljšanje turističke ponude, te razvoju saobraćajne, komunalne i ukupne društvene infrastrukture, čime ćete garantovati prosperitet jednog od najljepših mjesta na jadranskoj obali. S tim u vezi, usvajanjem vrijednosti savremene Evrope u funkcionisanju lokalne zajednice na najbolji način ćete doprinijeti ubrzanju našeg puta do punopravnog članstva u porodici evropskih naroda.

Uz iskrenu želju da Tivat za kratko vrijeme postane najupečatljiviji primjer svestranog progresa, još jednom Vam čestitam Dan opštine.“