petak, 20 novembar 2020 12:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao Dan opštine Kotor

Povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitke predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću i predsjedniku Skupštine opštine Kotor, Dejanu Vukšiću:

„Koristim priliku da Vam sa zadovoljstvom čestitam 21. novembar - Dan oslobođenja Kotora i veličanstvenu pobjedu nad fašizmom, koju je ovaj grad izvojevao prije 76 godina, zahvaljujući hrabrosti i junaštvu rodoljuba koji nijesu štedjeli sopstvene živote za slobodu našeg naroda i naše otadžbine.

Obaveza svih nas je da sačuvamo civilizacijsko i kulturno nasljeđe ovog grada i tradiciju viševjerskog i multinacionalnog sklada koje su nam preci ostavili, te jedinstvenu prirodnu ljepotu rijetko viđenu u Evropi i svijetu, uporedo unapređujući turističku i privrednu infrastrukturu što vodi ka boljem životnom standardu kako građana Kotora, tako i čitave Crne Gore.

Sa uvjerenjem da će lokalna uprava predano nastaviti sa valorizacijom započetih projekata i planova, izražavam iskrenu nadu da naš drevni grad čeka svijetla budućnost.“