srijeda, 18 novembar 2020 16:25

Skupština Crne Gore obilježava Međunarodni dan djeteta

Sastanak sa dječjom delegacijom i predstavnicima Centra za prava djeteta, onlajn druženje sa učenicima i izložba fotografija 

Povodom Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastaće se u petak, 20. novembra 2020. godine, sa dječjom delegacijom i predstavnicima NVO Centar za prava djeteta.

Susretu će prethoditi online druženje sa učenicima VII – IX razreda OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića, u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.

Učenici će imati priliku da budu u ulozi mladih novinara i da iz svojih školskih klupa putem video-konferencijskog sistema, intervjuišu predsjednika Skupštine Crne Gore, na temu „Institucije, obrazovanje, sport i aktivizam“.

U okviru programa obilježavanja Međunarodnog dana djeteta biće postavljena i izložba fotografija u formatu 3D knjiga, na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Postavka sadrži izbor fotografija sa deset dosadašnjih zasijedanja Dječjeg parlamenta, kao i sa osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionice. Riječ je o projektima koji svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore.

 

 

Povezane vijesti:

Video čestitka predsjednika Skupštine povodom Međunarodnog dana djeteta

Predsjednik Skupštine razgovarao sa učenicima OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića

Skupština priredila izložbu fotografija u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta

Skupština u kampanji: „Kako smanjiti siromaštvo djece u Crnoj Gori“