četvrtak, 15 oktobar 2020 09:46

Bečić - Grubišić: Hrvatska će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se sa Nj.E.Veselkom Grubišićem, ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori.           

Tokom sastanka, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Grubišićem o dugogodišnjoj bliskoj saradnji dvije prijateljske zemlje zahvalivši na pomoći Hrvatske u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom koja je posebno bila istaknuta tokom njenog predsjedavanja u prvoj polovini ove godine. Predsjednik Bečić je naglasio da put Crne Gore u Evropsku uniju nema alternativu, te da će sarađivati sa svim zemljama koje nam, svojim iskustvom mogu pomoći na tom putu.

Sastanak je, između ostalog, bio prilika da se predsjednik Bečić zahvali na pomoći koju je Republika Hrvatska pružila Crnoj Gori tokom epidemije korona virusa.           

Ambasador Grubišić naglasio je da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, te da je za Hrvatsku od velike važnosti izgradnja i nastavak evropskog puta Crne Gore, kao pouzdane NATO članice.

Ovom prilikom, ambasador Grubišić prenio je čestitke predsjednika Hrvatskog sabora novoizabranom predsjedniku Skupštine Crne Gore, uz očekivanje da će se intenzivna parlamentarna saradnja nastaviti i tokom 27. saziva.

 

YouTube

Cloud