srijeda, 14 oktobar 2020 16:30

Bečić - Veber: Otvorenost za jačanje parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Nj.E. Robertom Veberom.

Ističući da je Njemačka dokazani prijatelj Crne Gore, predsjednik Bečić zahvalio je ambasadoru na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i podršci evropskim integracijama Crne Gore. On je izrazio očekivanje da će tokom tekućeg njemačkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, biti nastavljena dobra saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana. U tom kontekstu, predsjednik Bečić osvrnuo se na nedavne poruke Evropske komisije u Godišnjem izvještaju o Crnoj Gori i istakao zadovoljstvo činjenicom da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta Evropske unije.

Ambasador Veber je ukazao da Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženjem Evropskoj uniji i naglasio da će zvanični Berlin, pružiti neophodnu pomoć da naša zemlja što prije postane dio evropske zajednice. Ovom prilikom, ambasador Veber prenio je i čestitke predsjednika Bundestaga novoizabranom predsjedniku.

Izraženo je obostrano interesovanje za nastavak i intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva.

Predsjednik je upoznao ambasadora sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i na reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

 

YouTube    
Cloud