utorak, 18 avgust 2020 13:26

Predsjednik Brajović razgovarao danas sa glavnim timom Izborne posmatračke misije ODIHR-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas glavni tim Izborne posmatračke misije ODIHR-a, na čelu sa šefom misije Tamašem Maserićem.

Predsjednik Brajović naglasio je značaj formiranja ODIHR-ove posmatračke misije za praćenje lokalnih i parlamentarnih izbora zakazanih za 30. avgust. Potvrdio je spremnost Skupštine Crne Gore da sa ovom organizacijom u kontinuitetu radi na jačanju demokratskih procesa i povjerenja građana u izbore.

-  Vjerujem da će vaše stručne i nepristrasne ocjene potvrditi da je Crna Gora unaprijedila izborno zakonodavstvo u skladu sa datim preporukama, te da se svaki izborni ciklus odvija u bolje regulisanim uslovima, naglasio je predsjednik Brajović.

Šef misije Tamaš Maserić zahvalio je predsjedniku Brajoviću na konstruktivnoj saradnji i naglasio da je kroz svoj prethodni poslanički mandat u Evropskom parlamentu sa pažnjom pratio dešavanja u Crnoj Gori.

-  Upoznati smo sa izmijenjenim izbornim zakonodavstvom, kao i da Zakon o izboru odbornika i poslanika nije usvojen zbog nepostojanja potrebne većine u Skupštini. Stoga, nastojimo da bolje upoznamo parlamentarni proces u Crnoj Gori, kako bi što bolje razumjeli cjelokupnu političku situaciju u zemlji, istakao je šef Misije.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o aktivnostima Skupštine Crne Gore, naročito Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, rezultatima njegovog rada i učešću političkih partija u unaprjeđenju ovog procesa. Takođe, razgovarali su i o načinu vođenja kampanje u okolnostima izazvanim koronavirusom.

Na kraju sastanka, predsjednik Brajović i šef Misije Maserić su istakli uvjerenje da će i ovoga puta izborni proces u Crnoj Gori biti uspješno sproveden.

 

Predsjednik Brajović sa glavnim timom Izborne posmatračke misije ODIHR-a  

YouTube       

Cloud