ponedjeljak, 03 avgust 2020 08:40

Čestitka predsjednika Skupštine za Dan opštine Petnjica

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Petnjice Dan ove opštine koji se obilježava 4. avgusta:

„Tokom prethodnih osam godina Opština Petnjica kao posebna  lokalna zajednica u saradnji sa državnim organima i požrtvovanom dijasporom, simbolizuje odlučnost građana Crne Gore da svoju budućnost u datim okolnostima i mjeri mogućeg kreiraju samostalno. Takođe, doprinos i podrška stanovnika ovog kraja strateškim državnim odlukama, ostaje trajno zapisana u istoriji naše zemlje.

Napredak Petnjice, Gornjeg Bihora i cijelog sjevera Crne Gore, u mnogim oblastima biće dodatno podstaknut daljim započetim i planiranim infrastrukturnim razvojem, u kojem korak više donosi auto-put Bar-Boljare. Regionalna dostupnost, a prije svega evropski put Crne Gore, stvoriće povoljniju investicionu klimu za valorizaciju najboljih resursa Petnjice, čime će i život u ovom kraju biti sve privlačniji lokalnom stanovništvu i povratnicima iz dijaspore. Biće to doprinos ravnomjernijem regionalnom razvoju Crne Gore, koja u svakom svom kraju obiluje prirodnim ljepotama, bogatstvom i iznad svega kvalitetnim vrijednim ljudima.

Čestitam Dan opštine Petnjica!“